RED Pif

Ohodnotit

Název vinotéky RED PIF vznikl v Marseille večer u vína. Enologa Yanna Rohela a Ondřeje Čálka tehdy napadlo, že jestli budu mít jednou vinotéku nebo restauraci, musí se jmenovat jedině po jeho vínu RED Pif. To v překladu znamená „červený frňák“ a v jižní Francii se tahle dvě slova používají, když se jde na skleničku vína.

Autoři, architekti Petra Skalická a Jakub Fišer, pojali interiér spíše jako doplněk - pozadí, které umožňuje si užít tady a teď dobré víno a jídlo. Určují jej řemeslně zpracované materiály, které se váží k vinařství – dubové dřevo na podlahu nebo barový pult a pruty betonářské výztuže (užívané na vinicích jako podpory pro keříky révy) na police na lahve. S postupným zarovnáváním regálů lahvemi přitom police pohledově mizí a proměňují se ve stěnu ze samotných lahví. Stávající výkladce poskytují kontakt s vnějškem, který je pro restauraci v centru města důležitý.

Pro večerní degustace je navrženo pohledové odclonění otočnými paravány, jejichž skladba je volným přepisem způsobu ukládání lahví vína do kartonů. Ty umožňují výlohy zcela zavřít. Návštěvník se pak ocitne v jakémsi vinném sklepě, oddělen od reality města.

Tip odborného garanta

Ing. arch. Petr Dýr, Ph.D

Vyrazíte-li ku Praze, máte jedinečnou možnost poznat unikátní snoubení česko-francouzských vín a jídel v příjemném prostředí neotřelého interiéru.

Názory návštěvníků

Ilona Stejskalová: „když jsem v Praze, vždy ráda tam zajdu s doprovodem na 2 deci “
Ľudovít Vanko: „Supr“
Karel Hejtmánek: „Neskutecne prijemny personal, nabidka i velice kvalitnich vin za dostupne ceny, vytecna kuchyne“
Jan Haken: „Široký výběr vín, ještě lepší chuť a celé to završí výborná jídla. “
miloslav krupík: „ano“
Mirek Košnář: „Místo, které prostě nemá chybu! :)“
Lierová Karla: „Červený frňák nechci, ale večerní degustace je lákavá“